.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Ui
220 gram
Kipgyros
1.5 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse krulpeterselie & munt
1 stuk(s)
Little gem
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.
Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.
Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes op de borden en serveer de rest erbij.