Frisse tabouleh in schuitjes van little gem
Frisse tabouleh in schuitjes van little gem

Frisse tabouleh in schuitjes van little gem

met dubbele portie kipgyros

.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Ui

220 g

Kipgyros

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

Citroen

5 g

Verse krulpeterselie & munt

1 unit

Little gem

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3186 kJ
Calories762 kcal
Fat30 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate61 g
Sugar3.7 g
Dietary Fiber14 g
Protein55 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

.
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

.
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

.
4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

.
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes op de borden en serveer de rest erbij.