Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgyros
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
1.5 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse krulpeterselie & munt
1 stuk(s)
Little gem
40 gram
Labne
naar smaak
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: De bulgur en de meer dan 200 gram groente maken van dit gerecht een vezelrijke maaltijd. Je krijgt al de helft van de ADH vezels binnen en dat draagt bij aan gezonde darmen.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Haal 3 hele blaadjes per persoon van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn. Meng in een kleine kom de labne met 1/2 tl citroensap per persoon, peper en zout.
Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 3 little gemblaadjes op elk bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de overige tabouleh erbij. Garneer met de labnedressing en overige citroenpartjes.