Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:
Extra groente
Lactose-arm
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie & munt

1 stuk(s)

Little gem

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)588 kcal
Energie (kJ)2459 kJ
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels15.2 g
Eiwitten39 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Bulgur koken
1

Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: De bulgur en de meer dan 200 gram groente maken van dit gerecht een vezelrijke maaltijd. Je krijgt al de helft van de ADH vezels binnen en dat draagt bij aan gezonde darmen.

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Labnedressing maken
4

Haal 3 hele blaadjes per persoon van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn. Meng in een kleine kom de labne met 1/2 tl citroensap per persoon, peper en zout.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg 3 little gemblaadjes op elk bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de overige tabouleh erbij. Garneer met de labnedressing en overige citroenpartjes.