Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Tags:
Extra Veggies
Lactose Free
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Onion

100 g

Chicken gyros

½ sachet(s)

Ground cumin

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh curly parsley & mint

1 piece

Little gem

40 g

Labneh

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories588 kcal
Energy (kJ)2459 kJ
Fat17.9 g
Saturated Fat2.8 g
Carbohydrate62.3 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein39 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: De bulgur en de meer dan 200 gram groente maken van dit gerecht een vezelrijke maaltijd. Je krijgt al de helft van de ADH vezels binnen en dat draagt bij aan gezonde darmen.

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Labnedressing maken
4

Haal 3 hele blaadjes per persoon van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn. Meng in een kleine kom de labne met 1/2 tl citroensap per persoon, peper en zout.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg 3 little gemblaadjes op elk bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de overige tabouleh erbij. Garneer met de labnedressing en overige citroenpartjes.