Frittata met cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kan er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

125 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers15 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.

Mengen
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Frittata  maken
4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.

Bakken
5

Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.

Serveren
6

Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.