Frittata met cherrytomaten en feta
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kan er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Celery
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

1 unit

Knoflookteen

100 g

Aardappelschijfjes

½ unit

Rode ui

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

25 g

Feta

(Contains Milk)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

¼ sachet(s)

Gerookt paprikapoeder

125 g

Rode cherrytomaten

25 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2598 kJ
Calories621 kcal
Fat38 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate34 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.

Mengen
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Frittata  maken
4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.

Bakken
5

Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.

Serveren
6

Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.