Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kan er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
1 unit
Knoflookteen
100 g
Aardappelschijfjes
½ unit
Rode ui
5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
25 g
Feta
(Contains Milk)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
½ sachet(s)
Italiaanse kruiden
¼ sachet(s)
Gerookt paprikapoeder
125 g
Rode cherrytomaten
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.
Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.
Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.
Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.