Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken. Het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt aan een frittata toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Vleestomaat
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 stuk(s)
Broccolirijst
75 gram
Gesneden boerenkool
½ stuk(s)
Handsinaasappel
10 gram
Cranberry-pittenmix
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zoete aardappel, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Klop de eieren los in een kom en verkruimel 2/3 van de feta erbij. Voeg een scheutje melk en de helft van de rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Vergeet de zoete aardappel niet om te scheppen.
Voeg de broccolirijst en de helft van de boerenkool toe aan de hapjespan met de zoete aardappel en roerbak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Vet intussen een ovenschaal in met olijfolie. Schep de groenten in de ovenschaal en giet het eimengsel erover. Verdeel de helft van de tomaat erboven. Bak de frittata 15 - 20 minuten in de oven. De frittata is klaar wanneer het ei gestold is.
Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de overige helft in blokjes. Meng in een saladekom het sinaasappelsap met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/4 tl extra vierge olijfolie. Voeg de overige boerenkool, ui, tomaat, de blokjes sinaasappel en een snuf zout toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken goed intrekken.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de cranberry-pittenmix tot de pitten goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de frittata over de borden en serveer de salade erbij. Verkruimel de overige feta over de salade. Garneer met de cranberry-pittenmix.