Fusilli met kastanjechampignons, koolrabi en verse peterselie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met kastanjechampignons, koolrabi en verse peterselie

Fusilli met kastanjechampignons, koolrabi en verse peterselie

Met pittige pecorino en kookroom

De kastanjechampignon is een belangrijke bron van vitamine B2, vezels, foliumzuur, kalium en fosfor. Een gezonde groente dus! De kastanjechampignon kun je 5 dagen gekoeld bewaren. Champignons kun je het beste schoonvegen met keukenpapier.Over de koolrabi, inclusief snijtips, kun je alles lezen op ons blog!

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Koolrabi

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1.5 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2674 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon met het bouillonblokje in een pan met deksel voor de fussili.

Snijd de koolrabi.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd of hak de peterselie fijn.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Voeg halverwege de kastanjechampignons toe.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de koolrabi toe en bak 10 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de kastanjechampignons toe.

Voeg de fusilli toe.
5

Voeg de kookroom, helft van de pecorino, helft van de peterselie en de fusilli toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper.

garneer met de overige pecorino.
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige pecorino en peterselie.