Fusilli met kip in frisse ricottasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met kip in frisse ricottasaus

Fusilli met kip in frisse ricottasaus

met broccoli en parmigiano

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Fusilli

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

40 gram

Ricotta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)800 kcal
Energie (kJ)3347 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.8 g
Eiwitten49 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Aluminiumfolie
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de fusilli en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De 200 gram broccoli per persoon in dit gerecht bevat meer vitamine C dan de ADH. En niet alleen dat, broccoli is ook rijk aan ijzer, calcium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Snijden
2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de broccoli, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Het is niet erg als de broccoli afkoelt. Pers de limoen uit. Snijd de munt fijn en rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.

Kipfilet bakken
3

Smelt 1/2 el boter per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Ricottasaus maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom: de ricotta, de helft van de parmigiano reggiano, de munt, 1 el limoensap per persoon, peper en zout. Wees gul met peper en zout, dan komt de smaak van de ricotta beter tot zijn recht.

Afwerken
5

Verhit in dezelfde hapjespan als de kipfilet 1/2 el olijfolie per persoon op middelmatig vuur. Bak de broccoli en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de fusilli samen met de ricottasaus toe. Schep veelvuldig om zodat alles goed met elkaar vermengt. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus makkelijker te kunnen verdelen.

Serveren
6

Verdeel de fusilli over de borden, leg de kipfilet er bovenop en garneer met de rest van de parmigiano reggiano en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.