Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
160 g
Broccoli
1 piece
Garlic
90 g
Fusilli
½ piece
Lime
5 g
Fresh mint
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 piece
Chicken breast with herbs
40 g
Ricotta
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de fusilli en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: De 200 gram broccoli per persoon in dit gerecht bevat meer vitamine C dan de ADH. En niet alleen dat, broccoli is ook rijk aan ijzer, calcium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de broccoli, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Het is niet erg als de broccoli afkoelt. Pers de limoen uit. Snijd de munt fijn en rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
Smelt 1/2 el boter per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Meng ondertussen in een kleine kom: de ricotta, de helft van de parmigiano reggiano, de munt, 1 el limoensap per persoon, peper en zout. Wees gul met peper en zout, dan komt de smaak van de ricotta beter tot zijn recht.
Verhit in dezelfde hapjespan als de kipfilet 1/2 el olijfolie per persoon op middelmatig vuur. Bak de broccoli en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de fusilli samen met de ricottasaus toe. Schep veelvuldig om zodat alles goed met elkaar vermengt. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus makkelijker te kunnen verdelen.
Verdeel de fusilli over de borden, leg de kipfilet er bovenop en garneer met de rest van de parmigiano reggiano en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.