Fusilli met kip in frisse ricottasaus
Fusilli met kip in frisse ricottasaus

Fusilli met kip in frisse ricottasaus

met broccoli en parmigiano

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

160 g

Broccoli

1 piece

Garlic

90 g

Fusilli

½ piece

Lime

5 g

Fresh mint

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Chicken breast with herbs

40 g

Ricotta

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories800 kcal
Energy (kJ)3347 kJ
Fat34 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate70 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein49 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Aluminum Foil
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de fusilli en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De 200 gram broccoli per persoon in dit gerecht bevat meer vitamine C dan de ADH. En niet alleen dat, broccoli is ook rijk aan ijzer, calcium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Snijden
2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de broccoli, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Het is niet erg als de broccoli afkoelt. Pers de limoen uit. Snijd de munt fijn en rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.

Kipfilet bakken
3

Smelt 1/2 el boter per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Ricottasaus maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom: de ricotta, de helft van de parmigiano reggiano, de munt, 1 el limoensap per persoon, peper en zout. Wees gul met peper en zout, dan komt de smaak van de ricotta beter tot zijn recht.

Afwerken
5

Verhit in dezelfde hapjespan als de kipfilet 1/2 el olijfolie per persoon op middelmatig vuur. Bak de broccoli en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de fusilli samen met de ricottasaus toe. Schep veelvuldig om zodat alles goed met elkaar vermengt. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus makkelijker te kunnen verdelen.

Serveren
6

Verdeel de fusilli over de borden, leg de kipfilet er bovenop en garneer met de rest van de parmigiano reggiano en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.