Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paksoi
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
15 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
125 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 el
[Plantaardige] roomboter
300 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 3 minuten. Voeg de rode peper toe en bak 2 - 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe, voeg toe aan een kom en meng goed door. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de paksoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de paksoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg de misochampignons erbovenop. Garneer met het sesamzaad en de cashewstukjes.