Fusion risotto met misochampignons en paksoi
Fusion risotto met misochampignons en paksoi

Fusion risotto met misochampignons en paksoi

met roomkaas en Koreaanse kruiden

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Milk
Sesame
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

½ piece

Pak choi

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

15 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

125 g

Chestnut mushrooms

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

300 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

¼ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2781 kJ
Calories665 kcal
Fat31.5 g
Saturated Fat13.2 g
Carbohydrate76.3 g
Sugar7.6 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein18.3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

Risotto bereiden
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Champignons bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 3 minuten. Voeg de rode peper toe en bak 2 - 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe, voeg toe aan een kom en meng goed door. Haal uit de pan en bewaar apart.

Paksoi bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de paksoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut. 

Serveren
6

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de paksoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg de misochampignons erbovenop. Garneer met het sesamzaad en de cashewstukjes.