Fussili with beef merguez & eggplant
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Fussili with beef merguez & eggplant

with parmigiano reggiano and fresh parsley

Fusilli - het Italiaanse woord fuso betekent spil. Om zijn vorm te verkrijgen wordt deze pasta namelijk gewonden rond een dun stokje.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

200 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3134 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels13.3 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Large Frying Pan
Hapjespan

Instructies

1
  • Chop the onion and crush or mince the garlic.
  • Dice the eggplant into 1cm cubes.

Did you know... eggplants are not only a very versatile vegetable, they're also a great source of iron and vitamin C.

2
  • Heat half of the olive oil in a large frying pan over high heat. Fry the mince for 3 minutes, separating it as you do so.
  • Add the eggplant and fry for 6 - 8 more minutes. 
  • Add half of the Middle Eastern spices and fry for 2 more minutes.
3
  • Heat the rest of the olive oil in a deep frying pan over medium-high heat. Fry the garlic and onion for 2 - 3 minutes.
  • Deglaze with the balsamic vinegar, then pour in the water (see pantry for amounts).
  • Add the cherry tomatoes and crush them so as to release the juices.
  • Add the pasta, the honey and the rest of the Middle Eastern spices. Simmer for 10 - 12 minutes.
4
  • Meanwhile, grate the Parmigiano Reggiano and chop the parsley.
  • Transfer the mince and eggplant to the pasta. Mix well to combine and season to taste with salt and pepper.
  • Serve the pasta on deep plates and garnish with the Parmigiano Reggiano and the parsley.