Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
75 gram
Jasmijnrijst
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
90 ml
Kokosmelk
1.5 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
25 gram
Taugé
1 tl
Sambal
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
2 el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt een klein stukje groen zitten.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.
Tip 1: Heb je geen ketjap in huis? Gebruik dan sojasaus.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.