Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
75 gram
Jasmijnrijst
2 stuk(s)
Ei
()
100 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
()
90 ml
Kokosmelk
1.5 bakje(s)
Pindakaas
( )
25 gram
Taugé
1 tl
Sambal
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
2 el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt een klein stukje groen zitten.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.
Tip 1: Heb je geen ketjap in huis? Gebruik dan sojasaus.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.