Garlic and Chili Prawns
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Garlic and Chili Prawns

with curry-style yogurt dip | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gele currykruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

260 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Rode peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1026 kJ
Energie (kcal)245 kcal
Vetten12.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels1.9 g
Eiwitten24.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Knoflookpers
Koekenpan
Serveerschaal
Kleine kom

Instructies

1
  • Zest the lime, then cut into wedges.
  • Crush or mince the garlic.
  • Deseed and finely chop the red chilli pepper*.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

2
  • Heat a small drizzle of oil in a frying pan over medium-high heat. 
  • Add the shrimp and season with salt and pepper. 
  • Fry for 4 - 5 minutes. 
  • Add the garlic and chili, fry for another minute, then remove the pan from the heat. 
3
  • Combine the shrimp with the lime zest. 
  • In a small bowl, mix together the Greek yogurt and curry spices. Season with salt and pepper.
  • Spoon the curry yogurt into a serving bowl. 
4
  • Top the yogurt with the cooked shrimp
  • Sprinkle over the shaved almonds almonds. 
  • Serve with the lime wedges. Enjoy!