Garnalen in knoflookmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in knoflookmarinade

Garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute leccino olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse dragon en kervel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

10 gram

Leccino-olijven

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3429 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels11.7 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Garnalen marineren
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Kook, afgedekt, 12 - 14 minuten giet af en spoel kort onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de olijfolie met de knoflook en leg de garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 3.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Topping maken
3
  • Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de blaadjes van de dragontakjes en hak grof. Snijd de kervel fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de kervel en de helft van de dragon.
  • Verkruimel ondertussen de geitenkaas en snijd de olijven door de helft.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in de marinade voor 3 minuten, of tot ze roze kleuren.
Serveren
4
  • Meng de parelcouscous in een saladekom samen met de olijven, courgette, venkel en de overige kervel en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast. Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.