Garnalen in knoflookmarinade
Garnalen in knoflookmarinade

Garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute leccino olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergens:
Crustaceans
Wheat
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

½ piece

Garlic

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

5 g

Fresh tarragon & chervil

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Courgette

½ piece

Fennel

10 g

Leccino olives

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3429 kJ
Calories820 kcal
Fat45.8 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate61.5 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein36.5 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Garnalen marineren
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Kook, afgedekt, 12 - 14 minuten giet af en spoel kort onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de olijfolie met de knoflook en leg de garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 3.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Topping maken
3
  • Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de blaadjes van de dragontakjes en hak grof. Snijd de kervel fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de kervel en de helft van de dragon.
  • Verkruimel ondertussen de geitenkaas en snijd de olijven door de helft.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in de marinade voor 3 minuten, of tot ze roze kleuren.
Serveren
4
  • Meng de parelcouscous in een saladekom samen met de olijven, courgette, venkel en de overige kervel en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast. Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.