Garnalen in vadouvan-curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, paprika, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Zoutbewust
Allergenen :
Mosterd
Soja
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2783 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten77.8 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels5.7 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en paprika toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de wittewijnazijn. Voeg kokosmelk en de zoete Aziatische saus toe en roer goed door.
  • Verlaag het vuur en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de koriander fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en kook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de overige tomaat.
  • Serveer met de citroenpartjes.