Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein

Aardappelen, vlees en groenten is een geliefde combinatie voor veel mensen. De kalfsburger is gemaakt van puur Hollands kalfsvlees en is op smaak gebracht met gedroogde groenten als pastinaak, prei en wittekool. Door de marjolein, die vergelijkbaar is met tijm, krijgt dit gerecht een lichtzoete smaak.

Labels:
Kindvriendelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden
Aardappelen

300 gram

Aardappelen

Ui

⅓ stuk(s)

Ui

Champignons

100 gram

Champignons

Gedroogde rozemarijn

3 stuk(s)

Gedroogde rozemarijn

Komkommer

¼ stuk(s)

Komkommer

Gemengde sla

40 gram

Gemengde sla

Kalfsburger

1 stuk(s)

Kalfsburger

Zelf toevoegen

Olijfolie

1 el

Olijfolie

Extra vierge olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

Wittewijnazijn

½ el

Wittewijnazijn

Honing

½ el

Honing

Mosterd

½ tl

Mosterd

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)571 kcal
Energie (kJ)2389 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

1

Was de aardappelen (erica) grondig en snijd in parten. Snipper de ui en snijd de champignons in parten. Ris de blaadjes van de rozemarijn en marjolein en snijd beide fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 20 minuten de ui, champignons, rozemarijn en marjolein toe en bak, zonder deksel, mee. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de aardappelen te droog zijn.

3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Meng samen met de krulslamelange in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsburger op middelhoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak in 6 – 8 minuten gaar.

5

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.

6

Serveer de gehaktburger met de gebakken aardappelen en de salade.