Aardappelen, vlees en groenten is een geliefde combinatie voor veel mensen. De kalfsburger is gemaakt van puur Hollands kalfsvlees en is op smaak gebracht met gedroogde groenten als pastinaak, prei en wittekool. Door de marjolein, die vergelijkbaar is met tijm, krijgt dit gerecht een lichtzoete smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
⅓ unit
Ui
100 g
Champignons
3 unit
Gedroogde rozemarijn
¼ unit
Komkommer
40 g
Gemengde sla
1 unit
Kalfsburger
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Honing
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (erica) grondig en snijd in parten. Snipper de ui en snijd de champignons in parten. Ris de blaadjes van de rozemarijn en marjolein en snijd beide fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 20 minuten de ui, champignons, rozemarijn en marjolein toe en bak, zonder deksel, mee. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de aardappelen te droog zijn.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Meng samen met de krulslamelange in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsburger op middelhoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak in 6 – 8 minuten gaar.
Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.
Serveer de gehaktburger met de gebakken aardappelen en de salade.