Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein

Aardappelen, vlees en groenten is een geliefde combinatie voor veel mensen. De kalfsburger is gemaakt van puur Hollands kalfsvlees en is op smaak gebracht met gedroogde groenten als pastinaak, prei en wittekool. Door de marjolein, die vergelijkbaar is met tijm, krijgt dit gerecht een lichtzoete smaak.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

⅓ unit

Ui

100 g

Champignons

3 unit

Gedroogde rozemarijn

¼ unit

Komkommer

40 g

Gemengde sla

1 unit

Kalfsburger

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories571 kcal
Energy (kJ)2389 kJ
Fat20 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate55 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (erica) grondig en snijd in parten. Snipper de ui en snijd de champignons in parten. Ris de blaadjes van de rozemarijn en marjolein en snijd beide fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 20 minuten de ui, champignons, rozemarijn en marjolein toe en bak, zonder deksel, mee. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de aardappelen te droog zijn.

3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Meng samen met de krulslamelange in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsburger op middelhoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak in 6 – 8 minuten gaar.

5

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.

6

Serveer de gehaktburger met de gebakken aardappelen en de salade.