Gnocchi is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en bloem die tot ovale bolletjes gevormd worden. In plaats van ze te koken, kun je ze ook bakken in boter zoals je vandaag doet - daar krijgen ze een heerlijk bruin korstje van. Erbij maak je zelf een smaakvolle tomatensaus met rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Rode cherrytomaten
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
7 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
25 gram
Magere spekblokjes
150 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
1 tl
Gedroogde rozemarijn
100 gram
Passata
25 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ tl
Rode wijnazijn
¼ tl
Suiker
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Scheur of snijd de spinazie klein en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.
Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de magere spekblokjes, zonder boter of olie, in 6 – 8 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en schep goed om, zodat alle gnocchi met een dun laagje roomboter bedekt zijn (zie tip). Bak de gnocchi vervolgens in
3 – 4 minuten per kant goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.
Bak de knoflook en de rozemarijn de laatste minuut mee met de gnocchi. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gnocchi uit de pan en bewaar apart. Voeg de tomatenpassata, de cherrytomaten, de rodewijnazijn en de suiker toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de saus wat is ingedikt.
Voeg de spinazie toe aan de saus in de hapjespan en verhit nog 2 minuten, of totdat de spinazie is geslonken. Roer er de helft van de grana padano door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden en schep er de tomatensaus op. Verdeel er de gnocchi over en bestrooi met de overige grana padano en de spekjes. Garneer met basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.