In dit luxe visgerecht combineer je zachte kabeljauwfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenmayonaise bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¾ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
25 gram
Zeekraal
naar smaak
Peper en zout
2.5 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak in 10 – 12 minuten zacht.
Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals een ui. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.
Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe als je de venkel nog zachter wilt. Pers ondertussen de citroen uit en hak de dille grof. Meng in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.
Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.
Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de kabeljauw op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de vis en garneer het gerecht met de dille. Serveer met de citroenmayonaise.