Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal
Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal

Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

In dit luxe visgerecht combineer je zachte kabeljauwfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenmayonaise bij.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

¾ piece

Fennel

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Cod fillet

25 g

Samphire

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories967 kcal
Energy (kJ)4045 kJ
Fat62 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate65 g
Sugar6 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein32 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Small Bowl
Casserole
Paper Towel

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak in 10 – 12 minuten zacht.

Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals een ui. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.

Saus maken
3

Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe als je de venkel nog zachter wilt. Pers ondertussen de citroen uit en hak de dille grof. Meng in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Kabeljauwfilet bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de kabeljauw op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de vis en garneer het gerecht met de dille. Serveer met de citroenmayonaise.