Vandaag eet je frisse groenten met basmatirijst en falafel. Samen met de currykruiden en harissa smaakt het gerecht pikant en daarom doen we er als frisse tegenhanger een tzatziki bij die je heel gemakkelijk zelf maakt. Dip hierin de falafel en beleef de Griekse zomer op je bord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
100 gram
Broccoli
125 gram
Peen
½ tl
Harissa
1.5 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
¼ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Falafeldeeg
(Bevat Gluten)
1 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de harissa (let op, pittig!) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 - 7 minuten gaar, maar nog wel knapperig.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer met een rasp en druk het vocht uit de komkommer in een vergiet. Maak de tzatziki in een kom met de knoflook, komkommer en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
Voeg de rijst bij de groenten en bak al roerend 2 minuten op hoog vuur zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.