Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa
Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa

Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa

Vandaag eet je frisse groenten met basmatirijst en falafel. Samen met de currykruiden en harissa smaakt het gerecht pikant en daarom doen we er als frisse tegenhanger een tzatziki bij die je heel gemakkelijk zelf maakt. Dip hierin de falafel en beleef de Griekse zomer op je bord!

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

100 g

Broccoli

125 g

Peen

½ teaspoon

Harissa

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

¼ unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

50 g

Magere yoghurt

(Contains Milk)

½ unit

Falafeldeeg

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2912 kJ
Calories696 kcal
Fat15 g
Saturated Fat1.9 g
Carbohydrate110 g
Sugar20.1 g
Dietary Fiber15 g
Protein23 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de harissa (let op, pittig!) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 - 7 minuten gaar, maar nog wel knapperig.

Tzatziki maken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer met een rasp en druk het vocht uit de komkommer in een vergiet. Maak de tzatziki in een kom met de knoflook, komkommer en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Falafel bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Rijst bakken
5

Voeg de rijst bij de groenten en bak al roerend 2 minuten op hoog vuur zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.