Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Met roerbakgroenten en lente-ui

Sojasaus, gember en sesamzaad: drie ingrediënten uit de oosterse keuken die van deze gebakken rijst een smaakexplosie maken. De cashewnoten die je over het gerecht strooit zorgen niet alleen voor een lekkere bite, ze zitten ook boordevol eiwitten en gezonde vetten.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Pinda's
Noten
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

gram

Zilvervliesrijst

gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

stuk(s)

Peen

gram

Sperziebonen

stuk(s)

Knoflookteen

cm

Verse gember

stuk(s)

Bosui

stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

el

Olijfolie

el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3669 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Sesam roosteren
2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Hak de cashewnoten grof.

Snijden
3

Snijd de peen in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten en ei bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de peen al roerend 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sperziebonen toe en en bak al roerend nog 8 - 10 minuten, of totdat de boontjes beetgaar zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Rijst bakken
5

Veeg de wok of hapjespan schoon met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe aan de pan en bak al roerend 1 – 2 minuten, of tot het geheel krokant en bruin van kleur is. Voeg de gebakken groenten, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg naar smaak meer sojasaus toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de lente-ui.