Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten
Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Met roerbakgroenten en lente-ui

Sojasaus, gember en sesamzaad: drie ingrediënten uit de oosterse keuken die van deze gebakken rijst een smaakexplosie maken. De cashewnoten die je over het gerecht strooit zorgen niet alleen voor een lekkere bite, ze zitten ook boordevol eiwitten en gezonde vetten.

Allergens:
Sesame
Peanuts
Tree nuts
Egg
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

g

Zilvervliesrijst

g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

unit

Peen

g

Sperziebonen

unit

Knoflookteen

cm

Verse gember

unit

Bosui

unit

Ei

(Contains Egg)

milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

tablespoon

Olijfolie

tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3669 kJ
Calories877 kcal
Fat47 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate83 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein24 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Sesam roosteren
2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Hak de cashewnoten grof.

Snijden
3

Snijd de peen in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten en ei bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de peen al roerend 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sperziebonen toe en en bak al roerend nog 8 - 10 minuten, of totdat de boontjes beetgaar zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Rijst bakken
5

Veeg de wok of hapjespan schoon met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe aan de pan en bak al roerend 1 – 2 minuten, of tot het geheel krokant en bruin van kleur is. Voeg de gebakken groenten, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg naar smaak meer sojasaus toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de lente-ui.