De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Weet jij wat manis betekent in het Indonesisch? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.5 tl
Gemalen korianderzaad
1.5 tl
Gemalen kurkuma
1.5 tl
Gemalen komijnzaad
2 stuk(s)
Kippendijfilet
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
200 gram
Chinese groentemix
(Kan bevatten Selderij)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1.75 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl gemalen kurkuma, 1/2 tl gemalen komijnzaad, peper en zout. Meng de kippendijfilet door het kruidenmengsel en bewaar apart tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommer in ronde plakken.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel. Voeg de gekruide kip toe en bak rondom bruin in 3 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en braad de kip, afgedekt, 10 minuten. Voeg daarna de rode ui toe en bak nogmaals 10 minuten.
Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Roer de komkommer er doorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 8 - 10 minuten.
Voeg de sojasaus en noedels toe aan de wok met groente. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten. Voeg de ketjap toe aan de gebraden kippendij en verhit nog 2 minuten.
Verdeel de gebraden kippendij over de borden. Voeg 2 el water per persoon toe aan de braad- of hapjespan van de kip en breng kort aan de kook. Schep de noedels met groente naast de kip en schenk hier de jus overheen. Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.