Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus
Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

met oosterse groenten en zoetzure komkommer

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Weet jij wat manis betekent in het Indonesisch? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 teaspoon

Gemalen korianderzaad

1.5 teaspoon

Gemalen kurkuma

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

2 unit

Kippendijfilet

1 unit

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

½ unit

Rode ui

¼ unit

Komkommer

100 g

Noedels

(Contains Gluten)

200 g

Chinese groentemix

(May be present Celery)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.75 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3916 kJ
Calories936 kcal
Fat38 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate107 g
Sugar23 g
Dietary Fiber14 g
Protein38 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Baking Dish or Sautépan with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Meng in een kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl gemalen kurkuma, 1/2 tl gemalen komijnzaad, peper en zout. Meng de kippendijfilet door het kruidenmengsel en bewaar apart tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommer in ronde plakken.

Kip braden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel. Voeg de gekruide kip toe en bak rondom bruin in 3 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en braad de kip, afgedekt, 10 minuten. Voeg daarna de rode ui toe en bak nogmaals 10 minuten.

Komkommer inleggen
3

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Roer de komkommer er doorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groente bakken
4

Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 8 - 10 minuten.

Mengen
5

Voeg de sojasaus en noedels toe aan de wok met groente. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten. Voeg de ketjap toe aan de gebraden kippendij en verhit nog 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de gebraden kippendij over de borden. Voeg 2 el water per persoon toe aan de braad- of hapjespan van de kip en breng kort aan de kook. Schep de noedels met groente naast de kip en schenk hier de jus overheen. Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.