Gegrilde groenten met kruidenolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde groenten met kruidenolie

Gegrilde groenten met kruidenolie

Bijgerecht | met courgette, aubergine en rode puntpaprika

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de groenten te grillen krijgen ze extra veel smaak. De olijfolie met citroen en verse kruiden maakt deze side salad helemaal af!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Krulpeterselie en oregano

15 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)196 kcal
Energie (kJ)819 kJ
Vetten13.6 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten12.8 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels4.5 g
Eiwitten4.1 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd de paprika vervolgens in de lengte in repen.

2

Meng in een grote kom 1 el olijfolie met wat peper en zout. Voeg alle groenten toe aan de kom en meng goed met het oliemengsel. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 - 15 minuten in de oven.

3

Snijd de krulpeterselie en oregano zeer fijn en voeg toe aan een kleine kom. Meng de kruiden in de kom met de olijfolie met citroen en 2 tl zwarte balsamicoazijn. Pers de knoflook en voeg toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de groenten op een serveerschaal. Verdeel de kruidenolie erover.