Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Risottorijst
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Gele wortel
20 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Sesamzaad
1 stuk(s)
Rode forel
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
25 gram
Zeewiersalade
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
½ el
Suiker
1 el
Bloem
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de rode forel droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de rode forel erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de rode forel 2 – 4 minuten op de huid. Draai de rode forel om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijnazijn of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper toe naar smaak.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de rode forel bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade over de forel. Garneer het geheel met de sesamdressing.