Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Risotto rice
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Yellow carrot
20 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
10 g
Sesame seeds
1 piece
Red trout
20 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
25 g
Wakame
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
Flour
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White wine vinegar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de rode forel droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de rode forel erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de rode forel 2 – 4 minuten op de huid. Draai de rode forel om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijnazijn of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper toe naar smaak.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de rode forel bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade over de forel. Garneer het geheel met de sesamdressing.