Gegrilde rode forel met een zeewiersalade
Gegrilde rode forel met een zeewiersalade

Gegrilde rode forel met een zeewiersalade

met rijst, salade van komkommer en gele wortel en sesamdressing

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!

Allergens:
Soy
Wheat
Mustard
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Yellow carrot

20 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

10 g

Sesame seeds

1 piece

Red trout

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

25 g

Wakame

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Flour

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories958 kcal
Energy (kJ)4007 kJ
Fat49 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate85 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6 g
Protein36 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Deep Plate
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
2

Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis voorbereiden
3

Dep de rode forel droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de rode forel erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

Vis bakken
4

Bak de rode forel 2 – 4 minuten op de huid. Draai de rode forel om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

Sesamdressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijnazijn of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de rode forel bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade over de forel. Garneer het geheel met de sesamdressing.