Gehaktballen met kool en room-dillesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehakballetjes op Scandinavische wijze!

De gehaktballetjes uit dit gerecht hebben we alvast licht gekruid en van tevoren gedraaid tot balletjes. Het vlees is afkomstig van het Maas-Rijn-IJsselrund en dat verwijst naar het gebied waar de koeien leven. Voor het gerecht hebben we inspiratie opgedaan van ver weg, maar het vlees komt gewoon van dichtbij!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

½ stuk(s)

Ui

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Mix van witte en groene kool

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

100 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3054 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten43 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Kook de aardappelen gaar.
1

Bereid de bouillon. Breng in een pan met deksel met 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of hak de dille fijn.

Voeg de dille toe.
4

Fruit de ui in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg 75 ml bouillon per persoon en de kookroom toe en kook, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de gehaktballetjes toe. Voeg in de laatste minuut de dille, peper en zout toe aan de roomsaus.

Roerbak de witte en groene kool.
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan met deksel en roerbak de witte en groene kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml bouillon per persoon, peper en zout toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de gehaktballetjes, kool en aardappelen over de borden. Serveer met de roomsaus en garneer met de overige dille.