Gehaktbrood gevuld met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

0.48 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Orecchiette

100 gram

Broccoliroosjes

10 gram

Amandelschaafsel

25 gram

Pesto genovese

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1612 kcal
Energie (kJ)6746 kJ
Vetten99 g
waarvan verzadigd37 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.7 g
Eiwitten71 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met 1/2 ei per persoon, een snuf zout, de panko, Italiaanse kruiden, ui, helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

Gehaktbrood bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de orecchiette. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes en de courgette in blokjes.

Orecchiette koken
3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Stoof de paprika en courgette, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht.

Broccoliroosjes bakken
4

Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.

Mengen en roosteren
5

Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pan. Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan.

Serveren
6

Schep de orecchiette in een grote schaal en leg het gehaktbrood hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccoliroosjes met het amandelschaafel in een schaal. Garneer de paprika en courgette met het overige basilicum.