Gehaktbrood gevuld met mozzarella
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¼ piece

Onion

5 g

Fresh basil

150 g

Seasoned minced meat blend

0.48 piece

Egg

25 g

Panko breadcrumbs

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Yellow bell pepper

½ piece

Courgette

90 g

Orecchiette

100 g

Broccoli florets

10 g

Shaved almonds

25 g

Green pesto

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1612 kcal
Energy (kJ)6746 kJ
Fat99 g
Saturated Fat37 g
Carbohydrate102 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein71 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Aluminum Foil
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met 1/2 ei per persoon, een snuf zout, de panko, Italiaanse kruiden, ui, helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

Gehaktbrood bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de orecchiette. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes en de courgette in blokjes.

Orecchiette koken
3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Stoof de paprika en courgette, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht.

Broccoliroosjes bakken
4

Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.

Mengen en roosteren
5

Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pan. Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan.

Serveren
6

Schep de orecchiette in een grote schaal en leg het gehaktbrood hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccoliroosjes met het amandelschaafel in een schaal. Garneer de paprika en courgette met het overige basilicum.