Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
¼ piece
Onion
5 g
Fresh basil
150 g
Seasoned minced meat blend
0.48 piece
Egg
25 g
Panko breadcrumbs
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains Milk)
½ piece
Yellow bell pepper
½ piece
Courgette
90 g
Orecchiette
100 g
Broccoli florets
10 g
Shaved almonds
25 g
Green pesto
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
15 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met 1/2 ei per persoon, een snuf zout, de panko, Italiaanse kruiden, ui, helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de orecchiette. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes en de courgette in blokjes.
Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Stoof de paprika en courgette, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht.
Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.
Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pan. Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan.
Schep de orecchiette in een grote schaal en leg het gehaktbrood hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccoliroosjes met het amandelschaafel in een schaal. Garneer de paprika en courgette met het overige basilicum.