Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

met snijbonen en prei

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

2.5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

4.5 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2907 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.8 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en snijbonen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen.

Snijden en koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Kook de rijst samen met de snijbonen 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.

Vlees bakken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Voeg het vlees van de boerenworst en 1/2 zakje Surinaamse kruiden per persoon toe aan de pan met prei en bak het vlees in 3 - 4 minuten rul.

Saus maken
5

Voeg de cherrytomaten uit blik toe en verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de verse bladselderij fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst en snijbonen over de borden. Schep de tomatensaus met groenten over de rijst. Garneer met de gefrituurde uitjes en de verse bladselderij.