De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
65 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Snijbonen
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
2.5 gram
Verse bladselderij
(Bevat Selderij)
4.5 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
0.13 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Zonnebloemolie
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en snijbonen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Kook de rijst samen met de snijbonen 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.
Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Voeg het vlees van de boerenworst en 1/2 zakje Surinaamse kruiden per persoon toe aan de pan met prei en bak het vlees in 3 - 4 minuten rul.
Voeg de cherrytomaten uit blik toe en verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de verse bladselderij fijn.
Verdeel de rijst en snijbonen over de borden. Schep de tomatensaus met groenten over de rijst. Garneer met de gefrituurde uitjes en de verse bladselderij.