Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Gerijpte geitenkaas
1 stuk(s)
Rode biet
15 gram
Aardbeiensaus
10 gram
Walnootstukjes
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
60 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
1.25 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Kook de blokjes rode biet 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Bak de geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren. Voeg de walnootstukjes in de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat en rooster mee met de geitenkaas.
Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Meng in een grote saladekom de aardbeienjam met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de rode ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Houd je pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelschijfjes niet aanbakken.
Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade. Verdeel de blokjes biet over de borden. Verdeel vervolgens de salade en maak het af met de gebakken appel, rode ui en een halve geitenkaas per persoon. Garneer met de geroosterde walnootstukjes.