Geitenkaassalade met rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade met rode biet

Geitenkaassalade met rode biet

met aardbei-balsamicodressing

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

1 stuk(s)

Rode biet

15 gram

Aardbeiensaus

10 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

Zelf toevoegen

1.25 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2606 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.7 g
Eiwitten14 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Geitenkaas bakken
2

Kook de blokjes rode biet 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Bak de geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren. Voeg de walnootstukjes in de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat en rooster mee met de geitenkaas.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Dressing maken en appel bakken
3

Meng in een grote saladekom de aardbeienjam met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de rode ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Houd je pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelschijfjes niet aanbakken.

Serveren
4

Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade. Verdeel de blokjes biet over de borden. Verdeel vervolgens de salade en maak het af met de gebakken appel, rode ui en een halve geitenkaas per persoon. Garneer met de geroosterde walnootstukjes.