Gekaramelliseerde varkensreepjes met gember
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekaramelliseerde varkensreepjes met gember

Gekaramelliseerde varkensreepjes met gember

met koriander-limoenrijst en komkommersalade

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

½ cm

Verse gember

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

20 gram

Veldsla

1.5 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)671 kcal
Energie (kJ)2808 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8 g
Vezels3 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers vervolgens de hele limoen uit boven een kleine kom. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 200 ml water, 1/2 tl limoenrasp en een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de koriander fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap, peper en zout tot een dressing.

Varkensreepjes bakken
4

Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus, 1/2 tl suiker per persoon en 2 el water per persoon toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Afwerken
5

Meng het overige limoensap en de helft van de koriander door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla, munt en overige koriander in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

Serveren
6

Verdeel de limoen-korianderrijst over de borden en schep de gekaramelliseerde varkensreepjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene deel van de bosui.