Gekaramelliseerde varkensreepjes met gember
Gekaramelliseerde varkensreepjes met gember

Gekaramelliseerde varkensreepjes met gember

met koriander-limoenrijst en komkommersalade

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Bosui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Limoen

85 g

Basmatirijst

½ unit

Komkommer

5 g

Verse koriander en munt

½ cm

Verse gember

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

100 g

Varkenshaaspuntjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

20 g

Veldsla

1.5 teaspoon

Gomasio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories671 kcal
Energy (kJ)2808 kJ
Fat26 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate76 g
Sugar8 g
Dietary Fiber3 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Small Bowl
Wok or sautépan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers vervolgens de hele limoen uit boven een kleine kom. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 200 ml water, 1/2 tl limoenrasp en een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de koriander fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap, peper en zout tot een dressing.

Varkensreepjes bakken
4

Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus, 1/2 tl suiker per persoon en 2 el water per persoon toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Afwerken
5

Meng het overige limoensap en de helft van de koriander door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla, munt en overige koriander in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

Serveren
6

Verdeel de limoen-korianderrijst over de borden en schep de gekaramelliseerde varkensreepjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene deel van de bosui.