Gekonfijte kippendij met sperziebonen en citroen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte kippendij met sperziebonen en citroen

Gekonfijte kippendij met sperziebonen en citroen

met gebakken aardappelen en salade van gepofte cherrytomaten

.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

¼ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Sperziebonen

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

15 gram

Leccino-olijven

40 gram

Slamix met dille

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3766 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.8 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Cherrytomaten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Leg de cherrytomaten met knoflook en 1/4 el olijfolie per persoon in een ovenschaal en zet de 15 - 20 minuten in de oven. Schep vervolgens om met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout en laat even intrekken. Het is niet erg als de tomaatjes afkoelen.

Koken
2

Breng 2 pannen met ruim water aan de kook, 1 voor de sperziebonen en 1 voor de aardappelen. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwijder de harde uiteinden van de sperziebonen. Was en halveer de aardappelen en voeg toe aan één van de pannen. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet beide af en spoel de sperziebonen met koud water zodat ze niet verder garen.

Dressing maken
3

Maak in een kleine kom een dressing van mosterd, wittewijnazijn, de fijn gesnipperde sjalot en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Kip bereiden
4

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Leg de gekonfijte kippendijen in de pan, dek af en laat 5 - 10 warm worden. Haal de kip vervolgens uit de pan en voeg de aardappelen hieraan toe. Roer door het bakvet en breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Halveer ondertussen de leccino olijven. Meng in een saladekom de sperziebonen, olijven en de gemengde sla met de dressing. Roer vlak voor serveren de cherrytomaten door de salade.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en knijp naar smaak een partje citroen over de aardappelen uit. Schep de mayonaise ernaast. Serveer de salade bij de aardappelen en leg de gekonfijte kippendij erop.