Gekonfijte kippendij met sperziebonen en citroen
Gekonfijte kippendij met sperziebonen en citroen

Gekonfijte kippendij met sperziebonen en citroen

met gebakken aardappelen en salade van gepofte cherrytomaten

.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

150 g

Multi-coloured cherry tomatoes

¼ piece

Shallot

100 g

Green beans

250 g

Potatoes

¼ piece

Lemon

1 piece

Confit chicken thigh

15 g

Leccino olives

40 g

Salad mix with dill

(May be present Celery)

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories900 kcal
Energy (kJ)3766 kJ
Fat55 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate63 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Small Bowl
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Cherrytomaten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Leg de cherrytomaten met knoflook en 1/4 el olijfolie per persoon in een ovenschaal en zet de 15 - 20 minuten in de oven. Schep vervolgens om met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout en laat even intrekken. Het is niet erg als de tomaatjes afkoelen.

Koken
2

Breng 2 pannen met ruim water aan de kook, 1 voor de sperziebonen en 1 voor de aardappelen. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwijder de harde uiteinden van de sperziebonen. Was en halveer de aardappelen en voeg toe aan één van de pannen. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet beide af en spoel de sperziebonen met koud water zodat ze niet verder garen.

Dressing maken
3

Maak in een kleine kom een dressing van mosterd, wittewijnazijn, de fijn gesnipperde sjalot en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Kip bereiden
4

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Leg de gekonfijte kippendijen in de pan, dek af en laat 5 - 10 warm worden. Haal de kip vervolgens uit de pan en voeg de aardappelen hieraan toe. Roer door het bakvet en breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Halveer ondertussen de leccino olijven. Meng in een saladekom de sperziebonen, olijven en de gemengde sla met de dressing. Roer vlak voor serveren de cherrytomaten door de salade.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en knijp naar smaak een partje citroen over de aardappelen uit. Schep de mayonaise ernaast. Serveer de salade bij de aardappelen en leg de gekonfijte kippendij erop.