Wanneer je een simpel ingrediënt als ui lang(zaam) gaart, krijgt het een hele intense smaak. Neem bijvoorbeeld de uienchutney waar je in dit recept een snelle jus van maakt. De jus past perfect bij de kip en geeft de gekookte aardappels extra sjeu. De broccoli kook je deze keer niet, maar rooster je in de oven, waardoor hij lekker knapperig en extra smaakvol wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Broccoli
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
2 stuk(s)
Gekruide kipdrumsticks
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Vastkokende aardappelen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Pikante uienchutney
(Bevat Sulfiet)
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Rode wijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel een laagje water van circa 3 cm aan de kook. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Doe de gesneden broccoli in een zeef en hang in of boven de pan met het kokende water. Stoom de broccoli, afgedekt, 4 – 5 minuten.
Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de broccoli 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Rooster in de laatste 5 minuten het amandelschaafsel mee. Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot en pers of snijd de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal de drumsticks, als ze gaar zijn, uit de pan en bewaar apart. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.
Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.
Verhit dezelfde hapjespan van de kipdrumsticks op middelhoog vuur en voeg de rodewijnazijn, de pikante uienchutney en 1 – 2 el water per persoon toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.
Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er de jus over. Serveer met de broccoli en de kipdrumsticks. Garneer met de bladpeterselie en geschaafde amandelen.