Gekruide kipdrumsticks met uienjus
Gekruide kipdrumsticks met uienjus

Gekruide kipdrumsticks met uienjus

Met geroosterde broccoli en aardappelen

Wanneer je een simpel ingrediënt als ui lang(zaam) gaart, krijgt het een hele intense smaak. Neem bijvoorbeeld de uienchutney waar je in dit recept een snelle jus van maakt. De jus past perfect bij de kip en geeft de gekookte aardappels extra sjeu. De broccoli kook je deze keer niet, maar rooster je in de oven, waardoor hij lekker knapperig en extra smaakvol wordt.

Allergens:
Almonds
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

1 unit

Knoflookteen

250 g

Vastkokende aardappelen

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

40 g

Pikante uienchutney

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Rode wijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3866 kJ
Calories924 kcal
Fat47 g
Saturated Fat14.2 g
Carbohydrate74 g
Sugar22.5 g
Dietary Fiber11 g
Protein44 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Stove
Pan with Lid
Peeler
Strainer
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Broccoli stomen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel een laagje water van circa 3 cm aan de kook. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Doe de gesneden broccoli in een zeef en hang in of boven de pan met het kokende water. Stoom de broccoli, afgedekt, 4 – 5 minuten.

Roosteren en snijden
2

Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de broccoli 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Rooster in de laatste 5 minuten het amandelschaafsel mee. Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot en pers of snijd de knoflook fijn.

Kip bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal de drumsticks, als ze gaar zijn, uit de pan en bewaar apart. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.

Koken en snijden
4

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.

Jus maken
5

Verhit dezelfde hapjespan van de kipdrumsticks op middelhoog vuur en voeg de rodewijnazijn, de pikante uienchutney en 1 – 2 el water per persoon toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er de jus over. Serveer met de broccoli en de kipdrumsticks. Garneer met de bladpeterselie en geschaafde amandelen.