Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Italiaanse groentemix

75 gram

Gesneden rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

85 gram

Volkoren couscous

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)827 kcal
Energie (kJ)3459 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17 g
Vezels4.9 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Groentemix bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Couscous bereiden
2

Voeg de tomatenpuree, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub per persoon toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Yoghurtsaus maken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.