Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Bell pepper strips

100 g

Italian vegetable mix

75 g

Chopped ​​red onion

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

½

Tomato paste

85 g

Wholewheat couscous

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories827 kcal
Energy (kJ)3459 kJ
Fat37 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate83 g
Sugar17 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Groentemix bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Couscous bereiden
2

Voeg de tomatenpuree, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub per persoon toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Yoghurtsaus maken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.