Gele rijst met spinazie-kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Pandanrijst

10 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.

.
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

.
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

.
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.