Garnalen vallen net als krabben en kreeften onder de tienpotigen, maar hoeveel poten heeft een garnaal eigenlijk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.32 stuk(s)
Bosui
15 gram
Rozijnen
50 gram
Spinazie
5 gram
Verse munt
85 gram
Volkoren couscous
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Gele paprika
20 gram
Leccino-olijven
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Chorizoblokjes
100 gram
Gepelde grote garnalen
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pel de knoflooktenen. Snijd de bosui in grove stukken. Laat de rozijnen wellen in een kom warm water en zet apart. Pluk de blaadjes van de munt.
Voeg de spinazie, bosui, muntblaadjes en de helft van de knoflook toe aan een hoge kom. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe en ruim peper en zout. Mix alles glad met een staafmixer tot een pesto. Voeg de couscous toe aan de pan met bouillon en kook 1 minuut. Zet het vuur uit en roer de spinaziepesto door de couscous. Laat vervolgens afgedekt verder wellen tot serveren.
Snijd de rode en gele paprika in reepjes van 3 cm lang. Snijd de olijven in plakjes. Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en hak ze grof. Snijd de citroen in partjes.
Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes en alle paprika 6 - 7 minuten. Pers ondertussen de rest van de knoflook of snijd fijn. Voeg de honing, knoflook en gemarineerde garnalen inclusief schil toe aan de pan. Bak nog 2 - 4 minuten of totdat de garnalen gaar zijn.
Tip: De gemarineerde garnalen behouden meer smaak als je ze met schil bakt. Vind je dit niet handig eten? Pel de garnalen dan wel voordat je ze aan de pan toevoegt.
Voeg de olijven en rozijnen toe aan de hapjespan met garnalen. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en laat 1 minuut staan op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar 1 partje citroen per persoon voor de garnering en knijp de rest uit boven de pan met couscous. Roer goed door.
Tip: Heb je witte wijn in huis? Dan kun je de garnalen ook hiermee afblussen in plaats van de azijn.
Verdeel de couscous over de borden. Schep de gebakken groenten en garnalen over de couscous. Verkruimel de feta erboven en garneer met een schijfje citroen.