Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

met frisse salade, olijven en labne

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Gemarineerde kipdrumsticks

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Leccino olijven

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Rode wijnazijn

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3476 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers8 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

Bakken
2

Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 45 minuten, of tot alles gaar is. Snijd de komkommer en de tomaat in kleine blokjes.

Salade mengen
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de tomaat toe. Schep goed om. Hak de olijven grof.

Serveren
4

Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de labne. Verdeel de overige labne over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.