Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

met frisse salade, olijven en labne

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Allergens:
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

2 unit

Gemarineerde kipdrumsticks

⅓ unit

Komkommer

1 unit

Tomaat

15 g

Leccino olijven

50 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Honing

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3476 kJ
Calories831 kcal
Fat48 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate56 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

Bakken
2

Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 45 minuten, of tot alles gaar is. Snijd de komkommer en de tomaat in kleine blokjes.

Salade mengen
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de tomaat toe. Schep goed om. Hak de olijven grof.

Serveren
4

Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de labne. Verdeel de overige labne over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.